open-wataer-divingNär du dyker på öppet vatten gör du det mesta av din dykning som privat sportdykare. Här utför du då det som det anses behövas mest kunskaper för som sportdykare. Att dyka på öppet vatten innebär att du i stort sett kan dyka på vilken plats som helst där det finns ett hav. Nu finns det naturligtvis begränsningar i hur djupt du kommer att kunna dyka och det är då något du har fått lära dig under din utbildning du gick för att få ditt certifikat för att dyka på öppet vatten. Detta är inget som någon ska försöka sig på utan att ha arbetat inom dykning, eller skaffat sig en utbildning och ett certifikat som tillåter denna typ av sport.

För alla de som har de kunskaperna som krävs för att dyka på öppet vatten, så sägs detta vara det absolut bästa inom sportdykning. Här får de som gör det enligt sig själva uppleva hela den värld som finns under vattnet och det var ju precis det de skaffade sin utbildning och sitt certifikat för. Nu finns det ju inte många bra platser att dyka på i Sverige och vart ska du då ta dig när du vill få ut det mesta av att dyka på öppet vatten?

De flesta som har de kunskaperna som krävs för att dyka på öppet vatten, säger att de bästa platserna finns i Asien och Afrika. Egentligen är det väl bara att tro på detta och ta en tur dit när utbildningen är klar. Annars kan du som vill läsa mycket mera om att dyka på öppet vatten och finna de bästa platserna i världen för denna sport. Kanske kommer det att bli du som upplever den bästa tiden i ditt liv under vattnet i en helt annan värld. prova får du se!